Deidre Dreams WorkshopsIn mijn atelier kun je bij mij verschillende workshops komen doen. Wat hier niet beschreven staat, wil niet zeggen dat dat niet kan, stuur me een berichtje en dan kunnen we bespreken wat je wil doen.
Bij mij kun je in ieder geval lekker komen werken (spelen kun je het ook noemen, hehehe) met mijn handgesponnen art garens en ook kun je mijn bloemtechniek met de polymeer klei komen leren.
Klik hier om contact met me op te nemen.
Mijn atelier bevindt zich in Carbon 6, Kloosterweg 1  6412 CN Heerlen (het oude CBS gebouw), parkeren als mijn gast is gratis. Als je liever met openbaar vervoer komt, dat kan ook, het is maar 5 minuten lopen vanaf het station in Heerlen.


Rustiek basic weven met art garens
In deze workshop maak je een mooi geweven wanddecoratie met mijn handgesponnen art garens. Het wandkleedje hangen we aan een mooie tak, die kan ik verzorgen, maar als je op een wandeling een fantastisch exemplaar tegenkomt en daarmee wil werken, dan is dat natuurlijk ook geweldig.
De textuur die art garens aan weefsels geeft is superleuk en altijd verrassend.
Ik leer je de basics van het opzetten van een rustiek weefsel zodat je het thuis ook kunt doen als je dat zou willen. Je kiest een mooie garens uit mijn voorraad als je bij mij bent of je kunt van tevoren aangeven welke kleuren dat je graag zou gebruiken.
Er zijn mooie extra materialen die je kunt gebruiken om je weefdecoratie nog meer vavoom te geven, zoals mooie kralen, satijen bloemen, veren en natuurlijk kun je zelf ook leuke materialen die je inspireren meenemen.
Ook zou je kunnen weven op een gevorkte tak, dat heet branch weaving. Dit gaat het gemakkelijkst met wat dunnere garens, en ook daar heb ik ruimschoots moois van in de aanbieding.
Deze workshop neemt een middag in beslag, voor drinken en een snackje wordt gezorgd. Je mag alleen komen, maar ook met een groepje van maximaal 6 mensen.
Kosten zijn €55,- per persoon met materialen inbegrepen.

         
         
         
            


Art garen sjaal
Kom je eigen unieke art garen sjaal maken! Je kunt het gehaakte design maken of het design met 5 losse strengen garen en groepjes van satijnen bloemetjes en blaadjes.
Kies uit mijn overvloedige voorraad aan unieke art garens of laat me van tevoren weten welke kleuren en texturen jij wil, dan kan ik speciaal voor jou wat spinnen van tevoren.
Niemand anders zal zo'n sjaal hebben als jij omdat de garens zo uniek zijn, dat dezelfde combinatie nooit twee keer gemaakt kan worden.
Deze workshop duurt 2 tot 3 uur, voor drinken en een snackje wordt gezorgd. Je mag alleen komen maar, ook met een groepje van maximaal 6 mensen.
Kosten zijn €55,- per persoon met materialen inbegrepen.

        
               


Art garen ketting
Mijn speciale art garen kettingen kun je voor jezelf komen maken in deze workshop. Ik kan een art garen speciaal voor jou spinnen naar jouw kleur- en textuurvoorkeur, of je kunt je laten verrassen en kiezen uit mijn art garen collectie.
Je maakt een ketting met 3 tot 5 'strengen' die helemaal uniek is omdat de garens zo uniek zijn dat er niet eens uit hetzelfde garen twee precies dezelfde kettingen gemaakt kunnen worden.
Deze workshop duurt 1 tot 2 uur, voor drinken en een snackje wordt gezorgd. Je mag alleen komen, maar ook met een groepje van maximaal 6 mensen.
Kosten zijn €37,50 per persoon met materialen inbegrepen.

             
    


Klei borduur techniek bloemenoorbellen of -hanger
Wil je zelf eens proberen om de piepkleine, gedetailleerde bloemensieraden die ik maak, te maken?
In deze workshop leer ik je de klei borduurtechniek, of klei appliqué techniek, waarmee ik mijn klei bloemensieraden maak.
Tijdens deze workshop ga zelf je romantische oorbellen of een hanger maken. Met of zonder glanspoeder. Je mag zelf kiezen of je een sieraad maakt met of zonder filigrijnbasis.
Ik leer je de basis van het werken met polymeerklei en mijn technieken voor het maken van de kleine blaadjes aan de bloemen, de grotere bloemblaadjes, de langere 'groen' blaadjes, de lange krullende takken met of zonder blaadjes, mijn roosjes en hoe de kleuren het mooist met elkaar te combineren.
Ook wordt je afgemaakte sieraad meteen in mijn oventje afgebakken zodat je het meteen mee naar huis kan nemen.
Deze workshop duurt 2 tot 3 uur, voor drinken en een snackje wordt gezorgd. Je mag alleen komen, maar ook met een groepje van maximaal 6 mensen.
Kosten zijn €37,50 per persoon met materialen inbegrepen.


    

                       

Naaldviltsieraad met art garens
In deze workshop maak je een naaldviltsieraad met vilt en wol of garen. Het viltjuweeltje wordt afgemaakt met een mooie kristallen of Czechisch glas kraal. Je kunt oorbellen maken, een armband, een ring, een hanger, een broche, wat je wil. Een setje mag natuurlijk ook, daar kunnen we een prijs over afspreken op basis van wat je graag wil.
Deze workshop duurt 2 tot 3 uur, voor drinken en een snackje wordt gezorgd. Je mag alleen komen, maar ook met een groepje van maximaal 6 mensen.
Kosten zijn €30,- per persoon met materialen inbegrepen.

         
  

(Hoofd)Krans met wol en/of art garens
Een krans omwikkeld met wol en een uniek art garen is supermooi! In deze workshop kun je een hoofdkrans of een decoratieve krans maken met wol en art garen, satijnen bloemen en andere mooie materialen. Als je zelf iets hebt dat je er heel graag in wil verwerken, dan neem dat vooral mee!
Deze workshop duurt 2 tot 3 uur, voor drinken en een snackje wordt gezorgd. Je mag alleen komen maar, ook met een groepje van maximaal 6 mensen.
Kosten zijn €37,50 per persoon met materialen inbegrepen.
(Verschillende foto's hieronder laten een hoofdkrans zien met een polymeer klei juweel erop, dit zit niet inbegrepen in deze workshop. Zoals je ziet, zijn de kransen al supermooi zonder klei juweel ;-)  Als je wel een klei juweel erop wil, dan laat me dat weten, dan kunnen we daar iets over afspreken)