Deidre Dreams Slow Stitch Workshops

 

In mijn zolder-atelierke kun je bij mij een slow stitch workshop komen doen. Ik werk graag knus en intiem, dus je mag graag alleen komen of met z'n tweetjes.
Klik hier om contact met me op te nemen.
Mijn atelier is bij mij thuis in Wahlwiller (Wittem) in Zuid Limburg.

Stitchcraft is een heerlijke manier om tot jezelf te komen en zowel ontspannend als creatief bezig te zijn.

Ik werk graag met mijn borduurpatronen die ontworpen zijn vanaf mijn illustraties, dus als je vooral geïnspireerd bent door de afbeeldingen van de patronen, zoals bijvoorbeeld deze, kun je dat in een workshop komen doen bij mij. Ik help je dan op weg met het patroon op het stof zetten, je floss kleuren uitkiezen en leer je uiteraard de steken die je in het patroon kunt gebruiken. Zie hier voor alle borduurpatronen waaruit je kunt kiezen.

 

En het allerliefste werk ik met slow stitch freeform embroidery en dan vooral met mijn handgesponnen art garens geïntegreerd. Deze vorm gebruik ik vooral graag voor het creëren van krachtsymbolen zoals bijvoorbeeld deze:

 

Deze techniek maakt gebruik van het opnaaien van het art garen, een steek die in het Engels 'couching stitch' genoemd wordt. Het creëert een prachtig, inspirerend stuk met een 'wild woman' uitstraling door de grillige textuur van het art garen en het laat je vooral helemaal vrij in welke steken, materialen en vormen die je wil gebruiken.
Ik spin de art garens met de hand en spin vooral met het doel de wilde, aardse textuur en kwaliteit van de lokken, de gekamde wol en andere materialen te behouden, en de diepe, rijke kleuren hun eigen kracht te laten uitstralen. Ik werk altijd graag met art garens op een manier die het garen de focus van aandacht maakt, en deze borduurtechniek werkt daar fantastisch voor.
Je hoeft je ook vooral niet druk te maken over dat je steken perfect moeten zijn, je hoeft niet meer te kunnen dan de draad in het oog van de naald te krijgen en het door het stof heen te steken. Je mag zo'n ingewikkelde of simpele steken gebruiken als dat je zelf wilt.
Deze vorm van borduren is vooral gericht op 'slowing down', je creativiteit en het materiaal volgen, je gevoel in het handwerk leggen en het loslaten van perfectionisme.
Deze spiritueel creatieve uiting is heel erg geschikt voor het creëeren van simpele 'krachtsymbolen', zoals bijvoorbeeld je Sterrenbeeld, de spiraal die staat voor oneindige potentie van groei naar binnen en naar buiten, of een 'infinity knot' zoals de 'triquetra' die staat voor heilige drie-eenheden, en zo kun je er nog veel meer bedenken.
Als je nog niet weet wat je wil, maak je geen zorgen, samen vinden we wel het symbool dat jij nu nodig hebt, we kunnen daarvoor kijken in mijn boeken, kijken naar je geboortehoroscoop als je dat interessant vindt, of naar een ander stuk spiritualiteit dat je aanspreekt. Het art garen maakt dat het altijd mooi uitziet, hoe weinig borduur-ervaring je ook hebt.
Naast het focus-punt van het symbool dat gevormd wordt door het opgenaaide art garen, kun je dan het geheel extra aanvullen met andere garens, ik gebruik daarbij handgeverfde borduurgarens, gewone borduurfloss, vintage perle garens die nog van mijn oma zijn geweest, handgeverfde wol en zijde, linten, eigenlijk alles waarvan ik denk dat het mooi is en dat door mijn naald en het textiel past.
Ik moedig je bij deze vorm van naaldkunst echt aan om je vrij te voelen alles uit te proberen dat je maar prikkelt. The sky is the limit!

Een stitchcraft workshop is inclusief materialen en een heerlijke pot thee met wat lekkers erbij.
Om te boeken, ga naar mijn Readings & Workshops in mijn webshop om te bestellen.