Creatieve Vakanties - Art Retreats

Arrangementen

Bij Tante Toos meets Deidre DreamsEen unieke samenwerking van Deidre Gubbels en Mar van Everdinck die een creatieve vakantie verzorgen. Mar is de eigenaresse van een oude watermolen in een schitterend vakwerkhuis gelegen in Mamelis, waar de tijd is stil blijven staan. Mar heeft samen met haar man Henry de oude watermolen om getoverd tot een B&B. Deze knusse B&B heeft 2 kamers en een gezamenlijke ruimte en is van alle gemakken voorzien. Oud met een eigentijds tintje Kleinschalig en authentiek. Zij hebben de kamers in oude industriële stijl van de watermolen hersteld.

In de gezamenlijke ruimte, de Barn, waar vroeger het graan werd opgeslagen, geeft Deidre haar workshops aan een grote tafel waar ieder voldoende ruimte heeft om aan te werken. Hier wordt ook het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd en als er dan wat tijd overblijft om te chillen, kan dit bij de pellet kachel. De kamers zijn geschikt voor 2 personen hebben eigen sanitair, waterkoker, Nespresso apparaatje, koelkastje en een televisie. Overal is er WiFi. De kamers waren de voormalige molen.Het polymeerklei retreat kost € 210,- per persoon, gebaseerd op een kamer gedeeld met 2 personen, dit is inclusief 3 workshops met materiaal, 2 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en koffie en thee.
Het art garen retreat kost € 260,- per persoon, gebaseerd op een kamer gedeeld met 2 personen, dit is inclusief 3 workshops met materiaal, 2 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en koffie en thee.
Doorgang van de retreats is afhankelijk van voldoende deelname.


Creatieve vakanties
Kom je laten verwennen met lekkers, prachtige materialen, inspirerende workshops, gezellige onderonsjes en een prachtige omgeving.
Deze creatieve vakanties verzorg ik op locatie in samenwerking met B&B Bij Tante Toos, een prachtige Bed and Breakfast hier in het Zuid-Limburgse Heuvelland twee dorpen verderop in Mamelis. Ik verzorg de workshops en de mooie materialen en je blijft slapen en lekker ontbijten in B&B Bij Tante Toos. Hier worden ook de workshops verzorgd in de mooie ruime lounge waar we ruim afstand van elkaar kunnen houden en toch heel gezellig en creatief met elkaar samen kunnen bezig zijn.
De retreats kunnen geboekt worden door twee keer twee mensen die op dezelfde kamer slapen.
Er is een Polymeerklei Retreat gepland voor 20 oktober tot en met 22 oktober 2020.
Er is een Art Garen Retreat gepland voor 17 november tot en met 19 november 2020.

Polymeerklei Retreat
- 20 oktober 202 tot en met 22 oktober 2020 -
€ 210,- inclusief 3 workshops met materiaal, 2 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en koffie en thee.Polymeerklei is een heel toegankelijk materiaal. Het is een kunststof klei die in veel verschillende kleuren komt, bijna niet uitdroogt of hard wordt zonder afgebakken te zijn en daardoor dus heel lang bruikbaar blijft, makkelijk te bewerken is, en zich vooral heel goed leent voor zeer kleine details. De klei wordt als het werkstuk af is in een huisoven afgebakken voor 30 minuten op 100 tot 110 graden. Dit samen met de relatief lage prijs in hobbywinkels maakt het een goedkoop en laagdrempelig materiaal bij uitstek om thuis mee te werken. Desondanks is het nog geen heel bekend materiaal, Fimo is het meest bekende merk en daar hebben wel wat mensen van gehoord, maar de meeste mensen associëren het met knutselmateriaal voor kinderen. Toch is er inmiddels in de wereldwijde creatieve community een grote groep mensen die dit materiaal gebruikt voor prachtige, professionele, innovatieve kunstwerken, vooral omdat het zo breed inzetbaar is. Er worden sieraden, poppen, 3D sculpturen en zelfs hele stopmotion sets mee gemaakt en nog veel meer.

Ik maak met polymeerklei vooral illustraties en romantische, dromerige, zeer gedetailleerde (bloemen)sieraden. De techniek waarmee ik begonnen ben, waarmee ik mijn bloemenjuwelen maak, heet de ‘clay embroidery’ of ‘kleiborduur’techniek. Deze techniek wordt uitgevoerd met een grotere borduurnaald.Vanuit deze bloemensieraden, is het creëren van steeds uitgebreidere en groter wordende illustraties ontstaan. Deze illustraties begonnen op het formaat van een kleine hanger voor om de hals van zo’n drie centimeter doorsnee tot nu illustraties die in een lijst van 10 bij 15cm passen. In 2019 is ook mijn eerste kinderboek verschenen dat ik geschreven heb en geïllustreerd met polymeer klei.
Mijn partner is fotograaf en met behulp van zijn precieze fotografie en bewerkingstechniek, kunnen mijn fysieke klei-illustraties omgezet worden in digitaal beeld en dan gedrukt worden op papier in een boek, maar ook op wenskaarten, poster prints, of zelfs tassen en mokken en andere gebruiksvoorwerpen.Tijdens deze retreat krijg je mijn kleiborduurtechniek geleerd en ook een beetje van mijn illustratietechniek. Dit materiaal en deze techniek vragen van je om in te zoomen op details, om precisie, en om geduld waardoor er een verstilling plaatsvindt. Een kalmte van binnen en van buiten. Het is een behulpzaam materiaal en een mooie, dromerige techniek voor de rustige dagen die in de winter voor de deur staan, een hulpmiddel bij de tijd van het jaar die vraagt om naar binnen keren en reflectie.Bij de eerste workshop beginnen we eerst met het aanleren en verkennen van de techniek en mag je die meteen oefenen met het maken van een hanger.Daarna, bij de tweede workshop, gaan we de techniek verfijnen en ga je leren een symmetrisch paar oorbellen te maken. Dat klinkt logisch, een symmetrisch paar oorbellen, maar bij deze techniek heeft het een strategie nodig om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

 

En dan bij de laatste workshop gaan we op een grotere hanger een mini-illustratie maken.

 

Als je het leuk vindt om mijn kinderboek, sieraden of illustratiewerk (in originele vorm of in de vorm van prints of kaarten) van mij zelf te kopen, dan mag dat natuurlijk en voor deelnemers aan deze retreat geldt een korting van 15%.

Heb je nog vragen, mail of bel dan gerust naar info@benbbijtantetoos.nl 06-48487856 of deidredreams@gmail.com

Art Garen Retreat
- 17 november tot en met 19 november 2020 -
€ 260,- inclusief 3 workshops met materiaal, 2 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en koffie en thee.
Art garen is een prachtig, luxueus, duurzaam materiaal. Anders dan gewoon ‘rechttoe-rechtaan’ garen waar je zo heerlijk mee kunt breien en haken, kenmerkt art garen zich vooral door textuur en ook vaak uitbundige kleuren. Ik bewerk de wol en andere vezels die allemaal handgeverfd zijn, allemaal zelf. Ik kaard of meng de vezels op een mengbord, zodat ze precies zo gearrangeerd zijn als ik wil, vooraleer ik ze op mijn handgeverfde spinnewiel spint.
Art garens komen in veel vormen, maten en texturen en herinneren vaak nog meer aan de elementaire oorsprong van de wol die gebruikt wordt. Vaak zitten in art garens lokken die als ze van het schaap geschoren zijn alleen gewassen en eventueel geverfd worden, maar niet gekamd of gekaard, zodat de originele structuur intact blijft.
Art garens zijn dan ook vaak al een bijna ‘af’ ‘eindproduct’ en een sieraad of kunstwerk op zich. Toch zijn er ook veel nog mooiere dingen mee te maken. De kans om met dit luxueuze materiaal te werken, krijg je bij deze retreat tijdens de drie workshops die ik zal verzorgen.
Art garen is een elementair, aards materiaal dat vraagt om loslaten, accepteren dat het nooit precies zal doen wat je wil en dat je verrast met zijn eigen wil, maar meestal iets nog mooiers zelf doet dan je van tevoren had kunnen bedenken. Je moet het materiaal volgen. Art garen vervult die behoefte aan iets dat een beetje wild en onvoorspelbaar is, maar toch altijd vriendelijk en zacht.


We gaan samen een rustiek weefkunstwerk maken waarbij we werken met lokaal gevonden (schone!) takken die ik verzameld heb tijdens mijn wandelingen door de velden en bossen in de streek.

 

We gaan ook een sieradenset maken waarbij je de keuze hebt om met art garens te naald/droogvilten.

 

En we gaan een mooie ketting of sjaal maken waarbij we de structuur van de art garens optimaal tot hun recht laten komen en misschien nog een beetje aanzetten met mooie textielbloemen.

 

Mocht je na afloop van al dit heerlijks zo geïnspireerd zijn en meer van dit prachtige materiaal wil hebben om zelf thuis mee verder te kunnen werken, dan kun je van mijn collectie met 15% korting shoppen.

Heb je nog vragen, mail of bel dan gerust naar info@benbbijtantetoos.nl 06-48487856 of deidredreams@gmail.com