Wie ik ben als Astroloog op dit moment

Ik begin me te realiseren hoe onhandig het op dit moment is, dat ik zo gewend ben om mijn business in het Engels naar de (digitale) wereld te communiceren. Het maakt dat ik vaak vergeet dat mijn Nederlandse en zeker lokale Zuid-Limburgse (nieuwe) volgers al deze specifieke informatie, zeker nu ik face-to-face astrologie-consulten aanbied, liever in het Nederlands tot zich zouden kunnen nemen.
Dus ik ga zorgen dat ik dit soort blog posts en informatie ook in het Nederlands ga aanbieden.

Een aantal weken geleden heb ik het examen van mijn Astrologie-opleiding gehaald met een 10, yay! Ik ben nu dus officieel een Astroloog. Mijn eerste officiële consult heb ik ook al gegeven en ben inmiddels al geboekt voor mijn tweede consult (stuur me hier een bericht om een consult te boeken). Ik ben zo blij dit werk te hebben gevonden en het eindelijk te hebben geclaimd als mijn pad. Ik verheug me erop om de rest van mijn leven te blijven leren en met Astrologie bezig te zijn!
Ik had niet echt aangekondigd dat ik een Astrologie-opleiding aan't volgen was, omdat ik er in het afgelopen jaar meerdere malen tegenaan gelopen ben dat ik vaak te vroeg aankondigingen maak over wat ik wil doen, terwijl achteraf dan blijkt dat ik van binnen nog steeds bezig was met een schifting maken en dan mijn woorden moet terugnemen. Ik ben een Ram Zon en geduld is niet het eerste wat dan meteen naar voren komt als ik enthousiast over iets ben en de grote Tweelingen invloed op me maakt dat ik nogal eens de neiging kan hebben tot vluchtigheid. En dan ben ik ook een Generator geleid door Sacraal respons, en ik kan vaak niet voorbij die eerste respons zien. Dus dat betekent dat moet ik gaan werken aan even wachten met dingen aankondigen. Gelukkig heb ik ook wel behoorlijk wat Stier invloeden om dat wat uit te balanceren nu ik me er meer bewust van ben, dat dit steeds zo werkt bij mij in tijden van transformatie-processen.
Uiteindelijk komt dit hele zijspoortje erop neer dat ik me realiseerde dat omdat ik nog vrij weinig over mijn Astrologie-pad gesproken heb online, dat ik dus ook niet echt heb gesproken over hoe ik Astrologie benader en dus wat je kunt verwachten als je bij mij een Astrologie reading/consult boekt.
Dus, laat ik het daar eens over hebben en jullie wat vertellen over wie ik ben als Astroloog op dit moment. Ik zeg, op dit moment, omdat het veld van Astrologie natuurlijk eindeloze leerpaden, uitbreidingsmogelijkheden, combinatie-mogelijkheden en verdiepingsmogelijkheden biedt, en het is onvermijdelijk dat mijn praktijk mettertijd zal ontwikkelen.De manier waarop ik Astrologie bedrijf is grotendeels beïnvloed door mijn (soms onwetende) mentoren in het veld, Tenae Stewart, Rachel Onojafe en Chani Nicholas, onder andere. Ze zijn allemaal astrologen, maar ook, voor mij heel belangrijk, feministische, progressieve en vriendelijke dames vol empathie, die Astrologie gebruiken voor, zoals Nicholas’ boek het stelt, radicale zelf-acceptatie. Ik noem dit ook vriendelijkheid naar jezelf toe. Dit betekent dat ik onze geboortehoroscopen (of ons Human Design) niet zie als onontkoombaar lot, ketenen waaruit je niet kunt ontsnappen, een recept voor hel en verdoemenis, maar als een middel om onszelf te begrijpen, kennen en accepteren.
Ik gebruik Astrologie om je te helpen in te zien welke gereedschappen jij in je gereedschapskist hebt liggen, je talenten, je behoeften en je zielewensen. Uiteraard zitten er schaduwkanten aan elke Sterrenbeeld-energie en planetaire energie, maar voor mij is geen enkel Sterrenbeeld/teken van de Dierenriem beter dan een ander, en geen enkele planeet-teken-huis combinatie een beschoren lot van verdoemenis in je leven.
Ik hoop je ook te helpen accepteren dat je niet geboren bent om net zoals perfecte Jessica van hiernaast te zijn (sorry, geen aanval op Jessica's, het was gewoon de eerste naam die in me opkwam ;-P), want jij bent jij. En jij bent jij met een reden. Ik wil je helpen accepteren dat je niet gemaakt bent om jezelf te proberen in een mal te proppen waar je niet in past.

Sinds ik Astrologie aan't bestuderen ben en ik er met de mensen om me heen over praat, is de vraag die ik het vaakst gesteld krijg 'is dat slecht?' wanneer we iemands geboortehoroscoop opzoeken en iemand komt erachter wat hun Ascendant is of hun Maanteken, of wat dan ook waarover we het toevallig hebben.
Dit is het ding waarmee ik mensen wil helpen korte metten mee te maken. Ik wil mensen helpen in te zien dat geen enkele energie waarmee je deze wereld in bent gekomen, slecht is. Het ligt alleen maar eraan wat je ermee doet, dat niet zo geweldig uit kan pakken, en daarmee bedoel ik ook als je de energie probeert te onderdrukken. Vooral als je het probeert te onderdrukken. Ik kan niet eens opnoemen hoeveel Leeuw-vrouwen ik al ben tegengekomen die hun behoefte aan iets van spotlight proberen te onderdrukken, omdat in onze wereld 'vrouwen bescheiden horen te zijn en niet in het middelpunt van de aandacht horen te staan'.
Dus, het belangrijkste dat je van mij krijgt wanneer je naar mij toe komt voor een Astrologie consult, is een helder beeld van wie je echt bent en wil zijn van binnenin je ziel in plaats van wat de maatschappij je heeft geleerd dat je zou moeten willen.Het andere aspect van Astrologie dat me op dit moment in vuur en vlam zet, is het 'shamanic astrology' stuk waarbij je bezig bent met de goddelijke en archetypische energie dat verbindt of geassocieerd wordt met de hemellichamen. Ik vind het heerlijk om bij het opzoeken van mensen hun geboortehoroscopen, uit te zoeken of er extra toevoegingen zijn van een van de Godinnen Asteroïden. Dit is ook iets dat ik geleerd heb van Tenae Stewart en het klikte meteen bij me zodra ik leerde over dit concept. Voor mij toont het aan dat je extra hulp van of verbinding hebt met een specifieke Godin of misschien wel meer dan een.
Wat ik ook fascinerend vind aan shamanic astrology is dat ik vrij vaak wanneer ik dieper in iemands geboortehoroscoop duik, zie dat in iemand een, of twee of soms drie, dominante planeten en de (goddelijke) energie die daarmee geassocieerd wordt, aanwezig is.
Bijvoorbeeld, toen ik nog bezig was met studeren (pff, ik zal altijd bezig blijven met studeren, natuurlijk), heb ik een heel uitgebreide geboortehoroscoop-interpretatie uitgeschreven voor iemand wiens chart aantoonde dat deze persoon heel erg een Maan-persoon is, aangezien er niet alleen heel veel Kreeft invloed aanwezig is, maar er bleken ook meerdere Godinnen Asteroïden in conjuncties te staan met de Maan en Zon (in Kreeft). Dit waren Asteroïden die geassocieerd worden met Maan Godinnen. Hierdoor was het gewoon zo klaar als een klontje dat deze persoon duidelijk een spirituele en self-care practice nodig heeft die gebaseerd is op de Maan en de Maanfasen. Dit zijn de dingen die ik echt heerlijk vind om mee bezig te zijn.De reden dat ik hier zo blij van word, is dat ik altijd al, mijn hele leven me aangetrokken heb gevoeld tot Godinnen-spiritualiteit en Goddelijke Vrouwelijke energie-spiritualiteit. Zelfs als kind al was ik altijd gefascineerd door mythes en legendes en verhalen die te maken hadden met godheden, vooral Godinnen. Ik heb altijd wel af en aan een Godinnen-spiritualiteit gepraktiseerd, decenia-lang, maar waar ik nu zo blij mee ben, is dat ik dankzij Astrologie eindelijk ook de verbinding met het goddelijke Mannelijke in me heb gevonden. Ik heb me daar altijd van verwijderd gevoeld omdat het voor mij aanvoelde als dat het goddelijke Mannelijke volledig geclaimd werd door de grote georganiseerde religies die al zo lang zulke giftigheid over de wereld uitgestort hebben. Toxic mannelijkheid omringt ons helaas overal (kijk maar naar de oorlog die pas geleden is uitgebroken op dit continent, dat angst, pijn en lijden over zovele duizenden mensen uitstort, allemaal voor het ego van een man).
Ik ben altijd een fervent feminist geweest, maar heb altijd gevoeld dat er ook een hoop energie in me zit, die niet de traditionele, zachte, zorgende, vrouwelijke energie is, ook al respecteer en waardeer ik die energie enorm. Ik heb die zorgende energie ook, een hoop ervan, maar ik heb altijd gevoeld dat er iets tegenover zat dat heel vurig was, iets dat in woede kon omslaan als ik het niet een gezonde richting in stuurde.
Dankzij Astrologie heb ik een manier gevonden om verbinding hiermee te maken op een manier die niks te maken heeft met die rare 'not like other girls/ik ga niet om met andere vrouwen, ik ben liever bevriend met mannen' vibe. Het blijkt dat wat ik altijd gevoeld heb, is dat ik een Jupiter en Mars vrouw ben, uitgebalanceerd met sterke Maan energie. Het kan soms een temperamentvolle balans zijn, maar het resultaat is diepe passie die soms beteugeld moet worden en soms vrijgelaten moet worden.Als je zoiets weet, kun je er wat mee doen, het kan ons helpen eindelijk het pad van zelf-acceptatie op te gaan, het pad van alles van onszelf accepteren en omarmen. En dat maakt de weg vrij voor het volgen van onze echte zielewensen.
Dus lieverds, nu dat ik officieel op dit pad in mijn leven en carrière zit, verheug ik me er enorm op om te zien wat het me zal brengen. Als dit allemaal een snaar bij je raakt, zou ik het geweldig en een eer vinden om je geboortehoroscoop voor je te lezen en je te helpen met welke issues dan ook waarvan jij denkt dat Astrologie en ik je mee kunnen helpen.

Check mijn Astrologie Reading/Consulten aanbod hier, en contacteer me voor een consult, oftewel face-to-face, via Zoom, of voor een geschreven Reading.

Ik kan ook een Astrologie lezing of workshop komen geven op je yogaschool, mindfulness cursus, evenement, je vriendinnengroep, etc. Astrologie is een geweldige spirituele tool om je te helpen goed voor jezelf te zorgen en er zijn bijna ontelbare combinaties aan onderwerpen die verrijkt kunnen worden met Astrologie. Dus contacteer me als je hier een lezing of workshop over wil.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
To help us prevent spam, please prove you're human by typing the words you see here.