Je levenskracht – Je Zon(neteken) in je persoonlijke Astrologie

In de gangbare volksmond, is je Zonneteken het bekendste stuk van je astrologische opmaak. Als je je verjaardag weet, dan weet je je Zonneteken.
Alleen, dit Zonneteken zegt niet precies over je wat de meeste mensen denken dat het over je zegt.
Let me explain ;-)In de Astrologie kijken we naar 10 hemellichamen en planeten; de Zon, de Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. En dan zijn er ook nog 10-tallen asteroïden waarnaar gekeken kan worden.
Deze hemellichamen bewegen allemaal door de kosmos en vanaf onze Aarde bezien, door de 12 sterrenbeelden; Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.
De sterrenbeelden zijn dus de ‘vaste’ gebieden in de kosmos, dit zijn constellaties van sterren die samen gegroepeerd staan en op die plek blijven (min of meer, door de millennia heen, verplaatsen die zich wel een héél klein beetje, maar voor onze Astrologie doeleinden zijn dit de vaste delen van de kosmos waarnaar gekalibreerd wordt).
De planeten, Zon en Maan, en de asteroïden zijn de beweeglijke delen van onze kosmos (de Aarde beweegt ook, want dat is ook een planeet).
Deze bewegen dus vanuit de Aarde bezien constant door de vaste delen, de sterrenbeelden heen.
En dus, is je geboortehoroscoop eigenlijk een freeze-frame, een snapshot, een foto, van onze kosmos op het precieze moment dat je geboren bent.
Dit betekent dus dat alle planeten in ons sterrenstelsel voor jou, en voor iedereen, in een bepaald teken staan. De behoeften die de planeten voor ons representeren, worden dus voor ons allemaal gefilterd door de energieën van de sterrenbeelden waarin ze stonden op het moment van onze geboorte.
Daarnaast kijken we in de Astrologie ook nog naar een aantal ‘punten’, zoals het teken dat aan de oostelijke horizon stond op het moment van je geboorte, ook wel je Rijzende teken of Ascendant genoemd, maar daar kom ik in een latere post op terug.

Waarom is het nu dan eigenlijk dat we vaak alleen onze Zon weten, ons Zonneteken, het sterrenbeeld waarin de Zon stond op het moment van onze geboorte? En waarom is het nu eigenlijk dat ons Zonneteken niet over ons zegt, wat we vaak denken dat het over ons zegt? En waarom, ondanks dit niet helemaal klopt, is je Zon toch zo belangrijk?

Allereerst, de meeste mensen weten over het algemeen waar de Zon op elk gegeven moment staat, in welk teken dus. Want de baan van de Zon door de tekens, geeft de seizoenen aan. We weten bijvoorbeeld allemaal dat rond 21 maart de lente begint en dus de Rammaand, rond 21 juni de zomer en dus de Kreeftmaand, rond 21 september de herfst en dus de Weegschaalmaand en rond 21 december de winter en dus de Steenbokmaand. Het precieze moment dat de Zon naar de tekens die daarbij horen, gaat, is ook het precieze begin van het seizoen.
En omdat we onze seizoenskalender hiernaar ijken, en we dus allemaal weten waar de Zon staat, denken we ook dat dit alles is wat we hoeven te weten om iemand astrologisch gezien te kennen.

Maar je Zon is niet per se je meest herkenbare energie, dat is meestal je Ascendant. Waarom vinden we dan de Zon zo belangrijk dat iedereen zijn Zonneteken wel weet?
De Zon is voor ons het allerbelangrijkste hemellichaam. Zonder Zon geen leven op Aarde. Het licht en de warmte van de Zon hebben wij nodig op deze planeet om te kunnen leven. De Zon straalt en geeft warmte en creëert daardoor leven hier op Aarde. De Zon staat dan dus ook voor onze levenskracht, onze creatiekracht en onze straalpotentie. Dit betekent dat je Zonneteken staat voor je meest ideale Zelf, de persoon die je wil zijn, je hoogste potentie. Dit teken drukt je levenskracht uit, datgene waarvan jij straalt, waarvoor jij gezien wil worden, datgene dat wanneer jij helemaal uit de verf komt, jij kunt doen op deze wereld.
Dit is de energie die jij bezit als je Beste Zelf.

Maar dit is dus ook de reden dat jijzelf, of andere mensen, wel vaker denken dat je toch geen Vissen bent, of dat je toch niet overkomt als een Stier, en dat mensen die je verjaardag niet weten en voor de lol gaan raden wat je sterrenbeeld is, het vrij vaak fout raden.
Want we hebben best vaak in deze wereld, in dit leven, niet altijd de mogelijkheid om ons beste zelf te zijn, degene die onze Ziel écht wil zijn.
Het kan zijn dat je een moeilijke periode doormaakt waardoor je moeilijk aan je innerlijke bron van geluk kunt komen, het kan zijn dat je iemand niet echt goed kent en die persoon dus je echte kern niet goed kan zien, het kan ook zijn dat je op je werk bent waar je niet echt op je plek zit en dus moet terugvallen op andere delen van jezelf om daar doorheen te komen. Het kan ook dat je jezelf inperkt vanwege angsten. Er kunnen ontelbare redenen zijn waarom onze innerlijke Zon niet goed naar de oppervlakte kan komen om te stralen.

Maar het is wel belangrijk om in contact te komen met je innerlijke Zon, het is het belangrijkste deel van je, omdat het is wie je Ziel wil zijn. De energie waarvoor je hier in dit leven gestapt bent, en de energie die je het gelukkigst zal maken als je ze omarmt.
Het is dus ook belangrijk om de ‘lage expressie’ zoals we dat zeggen in de Astrologie, of ook wel de valkuilen, van je Zonneteken niet teveel te vrezen.
Om een voorbeeld te geven: mijn Zon staat in Ram. Ram-energie is vurig, ondernemend, passioneel en initiatiefrijk. Maar lage expressies van Ram zijn ongeduld, eigenwijsheid, drammerigheid en snel boos zijn.

Toen ik veel jonger was, belichaamde ik mijn innerlijke Ram Zon heel gemakkelijk, de hoge en de lage expressie. Ik was vurig, voor niet veel bang, niet op mijn mond gevallen, ik verdedigde mijn eigenwaarde snel, was meestal wel ervoor in om iets nieuws te proberen, geïnteresseerd in werkelijk bijna alles, een enthousiaste en inspirerende leider, maar ook verschrikkelijk ongeduldig, snel op dingen uitgekeken, kon snel bot uit de hoek komen en kon makkelijk over mensen heen banjeren.
Toen ik vaak genoeg in de problemen gekomen was en op verzet was gestuit door mijn onbesuisdheid, ben ik die Rammigheid gaan intomen. Ik had te vaak mensen onbedoeld voor het hoofd gestoten en gekwetst, ik had door mijn brutale mond net te vaak een reprimande op mijn werk gekregen en ik werd bang voor mijn Ram-energie.
Ik trok het allemaal zoveel mogelijk naar binnen en ben gaan terugvallen op delen van mezelf die liggen in tekens die ‘rustiger’ zijn dan de Ram.
Ik ben dus door de angst voor de lage expressie, mijn Zon een tijdje gaan verloochenen. Ik werd bang voor confrontatie, voor discussie, voor impulsiviteit en raakte op slot.
Ik ben me ongemerkt gaan overgeven aan de zorgzaamheid van mijn Maan in Kreeft (een Maan blogpost zal ik in de komende weken ook gaan schrijven), en me gaan richten op de potentie van anderen in plaats van mijn eigen potentie. Op een of andere manier was ik gaan geloven dat mijn Ram-energie me egoïstisch maakte.

En toen kwamen de gezondheidsproblemen. Voor de duidelijkheid, ik beweer hier niet dat gezondheidsproblemen puur spiritueel te verklaren zijn, ik heb echte medische gezondheidsproblemen die nu eenmaal medisch aangepakt moeten worden, geen enkele mate van mediteren, mijn Zon omarmen of welke andere spirituele aanpak dan ook, kan mijn genetische aanleg voor veel te hoge bloeddruk oplossen.

Maar, het verloochenen van mijn Zon voor een aantal jaar, heeft de medische problemen wel naar de oppervlakte gebracht en verergerd. Het gaan aanpakken van deze medische kwesties, is voor mij hand in hand gegaan met de zoektocht terug naar mijn Zon. Naar de hoge expressie van mijn Zon, welteverstaan.
De lage expressie blijft altijd een optie, maar leeftijd en er bewust van zijn, heeft me geholpen om de lage expressie te zien voor wat het is en de oprechte wens om geen mensen onnodig te willen kwetsen, maar mezelf tegelijkertijd niet meer te verloochenen, helpt me om in de hoge expressie te blijven.Want uiteindelijk is onze Zon leven het allerbelangrijkste wat we hier op Aarde komen doen. Als Astrologie nerd, vind ik het heerlijk om in de meer obscure en smakelijke stukken als de Noordknoop, de Godinnen Asteroïden en dergelijke te duiken, maar alles staat of valt bij het omarmen en uitleven van je Zon.

Wat is jouw Zon en vind je het gemakkelijk om ze te omarmen? Laat het me weten! Als je meer wil weten over je Zonneteken, er zijn ontelbare bronnen en boeken te vinden over de expressies van alle sterrenbeelden en over de hoge en lage expressies. En als je meer willen weten over je Zon en wat je hoogste expressie is, pak dan eens een lekkere kop thee en google of een boek erbij, of je kunt natuurlijk een Astrologie consult bij mij boeken en dat gebruiken als hulp bij het bewandelen van je beste levenspad.

*** Een kleine kanttekening over als je op een ‘cusp’ geboren bent: de cusp is de ‘eindtijd’ van de periode van de Zon in een teken, meestal rond de 20e of 21e van de maand. De Zon gaat niet elke maand en elk jaar op precies dezelfde dag, op precies hetzelfde tijdstip over van het ene teken naar het andere. Maar, de Zon is nooit in twee tekens tegelijk (en geen enkele planeet of hemellichaam kan dat). Je kunt dus niet Ram en Stier tegelijk zijn, ik weet dat dat wel eens wordt gezegd, maar dat klopt niet. De reden dat je veel expressie van twee tekens die na elkaar komen in de dierenriem, uitdrukt, is omdat de planeten Mercurius, Venus en Mars kort bij de Aarde en de Zon zitten en dus altijd bewegen in tekens die kort bij het huidige teken van de Zon liggen.
Als je op een cusp geboren bent, en je ziet in horoscopen iets staan als 20-22 maart tot en met 20 – 22 april en jij bent geboren op 20 maart, dan moet je even bij een chart generator website checken of de Zon op het exacte moment van jouw geboorte in Vissen of al in Ram stond. Als ze nog in Vissen stond, ben je dus gewoon een Vissen. Als ze al in Ram stond, ben je een Ram. Je Zon in ieder geval ;-)

Comments

Fake Yeezy Boost 700 Hi Res Red

The adidas Yeezy Boost 700 ‘Hi-Res Red’ delivers an especially vibrant colorway of Kanye West’s maximalist lifestyle runner. Fake Yeezy Boost 700 Hi Res Red A bold crimson finish dominates the top portion of the upper, featuring a mesh base with tonal leather and suede construction on the eyestay and heel.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
To help us prevent spam, please prove you're human by typing the words you see here.